Zoeken  English (United States) Nederlands (Nederland)
zaterdag 29 februari 2020 ..:: Nieuwsbrieven » Jaargangen » Jaargang 3, februari 2012 ::.. Registreren  Inloggen

 

Jaargang 3 Nieuwsbrief 1
Stichting Project Oekraïne – Februari 2012
 
 
Er wordt al weer op volle toeren gewerkt aan de uitvoering van de nieuwe projecten. We hebben al weer 2 keer met de groep vergaderd. Er zijn ook dit jaar weer mensen die zich in willen zetten voor de mensen in Oekraïne en Roemenië. Daarnaast zijn er heel veel mensen die zich betrokken voelen bij de projecten.
 
Voor de periode van 30 juli tot en met 17 augustus 2012  staan er 4 projecten gepland. We proberen hulp te bieden aan de mensen door ze te helpen door dingen op te knappen, maar bijvoorbeeld ook door het geven van aandacht.
Project 4 is een eenmalig project. Dit transport vind plaats in de week dat we in Roemenië zijn.
                1. In Roemenië zijn we van plan een  kinder-bijbel week te organiseren. Dit hebben we in de zomer van 2011 ook gedaan Daarnaast is er de vraag gekomen of we ook iets voor de plaatselijke jongeren kunnen betekenen. Ook hier willen we ons op gaan richten. Samen met dominee Sandór in het dorpje Iriny proberen we er een geweldige week van te maken. Voor de kinderen gaan we een speeltoestel en voetbaldoelen plaatsen. En we zijn ons nog aan het oriënteren op de bouwproject.
                2. In Tivadar (Oekraïne) is er veel werk aan de winkel aan de dokterspost daar. Het is slecht gesteld met de hygiëneomstandigheden. De dokterspost wordt door veel mensen in de omtrek gebruikt. Het is de bedoeling om een paar ruimtes grondig te renoveren. Over andere projecten in dit dorp en omgeving zijn we nog in overleg.
                3. In Szürte (Oekraïne) zijn we vorig jaar in contact gekomen met de plaatselijke dominee. Die wil graag een Bijbelweek organiseren voor zigeunerkinderen. Ook is er nog werk aan de het gebouw dat gebruikt wordt als kerk, school en kinderopvang voor zigeuners in Szürte.
                4.Voor transport naar Roemenië hebben we hulp gekregen! Er is voor ons een vrachtwagen georganiseerd die spullen naar Roemenië wil brengen. Als Project Oekraïne proberen we de vrachtwagen vol te krijgen met spullen. Goede ideeën zijn altijd welkom. We gaan in ieder geval weer kleding inzamelen om mee te nemen naar Oost-Europa. Babykleding en schoenen kunnen we niet meenemen. U kunt voor het inzamelen van kleding contact opnemen met Dia Bijsterveld. Tel. 0595-551636
 
Op onze website houden we u op de hoogte.
 
Er worden ook weer acties georganiseerd om de projecten te financieren.
·         Elke laatste zaterdag van de maand halen we lege flessen op in de omgeving van Kantens.
·          In het voorjaar gaan we aardbeien plukken en verkopen.
·         We staan op de dieverdoatsiemarkt op 14 maart in Kantens
       

 

 
Om alle projecten uit te voeren hebben we allereerst een enthousiast team nodig. We kunnen nog wel wat hulp gebruiken!

 

Mensen die mee willen doen met de projecten van deze zomer moeten zich voor 1 maart 2012 aanmelden.
Meer info hierover kunt u vinden op de website.
Op 25 februari hebben we een open vergadering in de kerk aan Pastorieweg 21 in Kantens. Belangstellenden zijn van harte welkom!
 
De stichting is in het voorjaar van 2011 opgericht. Dat brengt met zich mee dat we in het bezit zijn van de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Wilt u ons steunen door een gift over te maken? Stichting Project Oekraïne rek. 12.14.77.967 te Kantens.
 
Hartelijk dank voor uw bijdrage, in welke vorm dan ook!!
WWW.PROJECTOEKRAINE.NL
STICHTING PROJECT OEKRAÏNE | OOSTERWEG 7 KANTENS | KVK NR. 52514706 |
TEL_NR.: 0595552424 | MAIL: PROJECTOEKRAINE@LIVE.NL
Copyright 2012 by ProjectOekraine.nl   Gebruiksovereenkomst  Privacybeleid