Zoeken  English (United States) Nederlands (Nederland)
zaterdag 29 februari 2020 ..:: Projecten  » Alle projecten » Projecten 2014 » Dagverslagen Roemenië ::.. Registreren  Inloggen
 

 

 

Dagverslagen Roemenië

(19 juli 2014 - 25 juli 2014)

 

 

Zaterdag 19 juli 2014

We zijn vandaag veilig aangekomen in Roemenië! Gisteren zijn we rond een 17.00 uur op de camping in Tsjechië aangekomen. We hebben onze tentjes opgezet, lekker gegeten en we hebben vervolgens een fijne nachtrust gehad. Vanmorgen vertrokken we rond 8.00 uur richting Roemenië, waar we deze avond rond 19.00 uur (lokale tijd) aangekomen zijn. Het gaat goed met ons en we hebben er nog steeds erg veel zin in! Groeten van ons!

 

 

 

 

Zondag 20 juli 2014 

 

 

   

 

 

Helaas hebben wij deze avond te horen gekregen dat er een gemeentelid van ons, zeer plotseling overleden is. Dit heeft er erg bij ons ingehakt. We willen ook via deze weg laten weten dat we meeleven met de familie en in gedachten bij hen zijn.

 

 

 

 Maandag 21 juli 2014


 

 

 

 


 

Dinsdag 22 juli 2014 

Een dag met regen, regen en nog eens regen. Zo tegen het einde van de middag aan begint het wel weer wat op te knappen maar deze morgen was het flink nat buiten. De bouwers zijn vroegtijdig gestopt maar gaan deze middag weer verder met de bouwwerkzaamheden. De kinderen werden door een aantal welwillende SPO-chauffeurs naar hun huizen gebracht. Wat je daar aantreft is niet niks. 

Met een auto vol kinderen rijd je over allemaal hobbelige wegen, door het zand en de blubber, om uiteindelijk een stopteken te krijgen van de kinderen omdat ze op hun bestemming zijn. Je doet de deur van de auto open en laat de kinderen uitstappen. De kinderen lopen naar hun huizen en als je daar naar staat te kijken snap je niet hoe die mensen daar kunnen leven. Zelfs ons schuurtje in de tuin is een luxe huis vergeleken met de huizen van deze kinderen en hun ouders. Het scheve schoorsteenpijpje en de koe en de kippen die er rondwandelen, doen je beseffen hoe rijk je gezegend bent in alles wat je in Nederland gekregen hebt. Bij het keren van de auto komt één van de jongetjes naar je toe. Hij vraagt hoeveel hij moet betalen voor de autorit.... kippenvel.
 

 

 

 

 

 

 


-----BREAKING NEWS-----

Kidnappers gesignaleerd in Pir! We hebben vernomen dat er 2 mannen in een groene Volkswagen bus en een rode Nissan auto, kinderen uit Pir ontvoeren naar Érkörösz! 

The story: 
Elke ochtend haalt een zekere Albert Veldman zo'n 12 kinderen op uit het, 10 km verderop gelegen dorp, Érkörösz. Ook brengt hij deze kinderen weer terug naar huis aan het eind van de dag.

Dinsdag 22 juli: Regen, regen en nog eens regen. 2 Nederlandse mannen, genaamd Ubel Koster en Albert Veldman, worden gevraagd om de kinderen uit Pir droog naar huis te brengen. In het Engels vraagt de dominee aan Albert om achter hem aan te rijden. 10 minuten later komt er een paniekerige dominee binnenstormen in het lokaal bij Marjan Veldman. "Can you call Albert? He is bringing the children, who are living in Pir, to Érkörösz!! I asked him to drive behind me, but he drove in an other direction!!" Marjan legt uit dat zowel Albert als Ubel niet telefonisch mobiel zijn. Waarop de dominee antwoordt: "What to do now??" Marjan, die er de lol wel van in kon zien, antwoordt kalm: "Just wait here till they come back." 

En zo geschiedde het. De kinderen in de auto van Ubel en Albert begonnen toch wel wat tegen te stribbelen en riepen: "Pir, Pir!" En nog wat chineesklinkende woorden waar Albert en Ubel niets van begrepen, en dus gewoon stug doorreden.

Na ongeveer een half uur kwamen de volkswagen en de nissan weer terug. Albert stapte uit de bus en vroeg in paniek: "Waar moet ik deze kinderen heenbrengen, ik begrijp er helemaal niks meer van! Deze kinderen wonen helemaal niet in Érkörösz!"

Gelukkig is het uiteindelijk helemaal goedgekomen en zijn alle kinderen op de plek gekomen waar ze horen. 

The end. 
 
 
 
 Woensdag 23 juli 2014
 
 


 

Vandaag is hier Code Geel afgegeven voor het weer. Er is veel regen gevallen. Echter in onze Nederlandse ogen was Code Geel nogal overdreven. Ondanks dit alles hebben we ons programma aangepast en is de kinderbijbelweek gewoon doorgegaan. De bouwers zijn tussen de buien door ook aan het werk gegaan.

 

 

 

 

 

 

  


  

 

 

 

 Donderdag 24 juli 2014

Vandaag begon met wat regen en waren er minder kinderen dan anders op de kinderbijbelweek, maar tegen het einde van de ochtend kwam de zon gelukkig weer door. De hele dag is het verder droog geweest, dus dat betekende dat we weer veel kinderen konden verwachten in het middagprogramma van de kinderbijbelweek. De bouwploeg kon nog niet veel doen. De grond was nog te nat door de regenval van de afgelopen dagen. De mensen van de bouw hebben tijdens het middagprogramma geholpen met de kinderbijbelweek en een aantal hebben wat klusjes gedaan op onze verblijfplaats. Op deze manier heeft niemand zich hoeven vervelen. Naar verwachting kan de bouwploeg morgen weer vollop aan de gang met de bouwprojecten.

 
Vandaag was de laatste officiële dag van de kinderbijbelweek. We hebben deze avond de bijbelweek geëvalueerd met dominee Sándor. We kijken positief terug op deze week en proberen er naartoe te werken dat de mensen in Pir ook zelf zo'n week kunnen gaan organiseren volgend jaar, met wat financiële hulp vanuit onze kant en hulp van ons als we volgend jaar weer naar Pir gaan. We hebben hen daar ook wat tips voor gegeven en de dominee heeft aangegeven dat ze dit wel zien zitten en ook zeker wel willen gaan doen. Ook het plan voor het bouwproject is nog eens duidelijk uitgelegd. We bouwen een gebouw vlakbij de kerk. Dit gebouw gaat verschillende functies vervullen. Allereerst wordt de benedenverdieping zo snel mogelijk afgemaakt zodat die kan dienen als ruimte voor de middagdiensten (omdat deze niet zo druk bezocht worden) en voor verenigingen met de jeugd. Ook willen ze de keuken gaan gebruiken om vanuit de diaconie eten te koken voor de weduwen en andere mensen die dit niet zelf kunnen. Als ook de bovenverdieping gereed is, kunnen de ruimtes daar gebruikt worden als slaapplaatsen voor gasten (zoals de mensen van SPO). Financieel blijven we dit project ondersteunen.


Morgen hebben we een afsluitend programma van de kinderbijbelweek. We gaan in de kerk de bijbelverhalen van de afgelopen week herhalen, en zingen met elkaar wat liedjes. Daarna is het de bedoeling dat we met zijn allen gaan stoepkrijten en krijgen de kinderen nog wat lekkers. Ook krijgt ieder kind een sleutelhanger als bedankje voor hun komst. Ook de jeugd en de mensen die geholpen hebben krijgen een bedankje. We sluiten met de kinderen en de ouders/gemeenteleden af in de kerk om 17.00 uur. Dit is om afscheid van elkaar te nemen.

 

 

 

Vrijdag 25 juli 2014


Vandaag was helaas alweer onze laatste dag in Pir. We hebben vanavond om 18.00 uur een afscheidsdienstje gehad in de kerk. We hebben hiermee ook de kinderbijbelweek afgesloten en de helpers bedankt. De kinderen kregen een uiltje met een bijbeltekst en een tekst waarin we hen bedanken voor hun deelname aan de kinderbijbelweek. Ook wij kregen en bedankje van de kerk. We hebben als aandenken een afscheidscadeau gegeven aan de kerk. Dit was in de vorm van een canvasdoek met onze handafdrukken erop, voorzien van een zelfgekozen bijbeltekst.
Ook de bouwers hebben de laatste dingen afgemaakt en hun werk voor deze week afgerond. Morgenochtend vertrekken we richting Oekraïne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Copyright 2012 by ProjectOekraine.nl   Gebruiksovereenkomst  Privacybeleid