Search  English (United States) Nederlands (Nederland)
Wednesday, January 22, 2020 ..:: Projecten  » Alle projecten » Projecten 2016 » Dagverslagen Roemenië ::.. Register  Login

 

Dagverslagen Roemenië

 (23 juli - 29 juli)

 

Reisverslag 23 & 24 juli

Beste familie, vrienden en kennissen,

Een kort verslagje van de reis naar Roemenië.

Op vrijdag 22-7-16 om 05.00 zijn we met een groep van 11 man vertrokken naar Roemenië. Uitgezwaaid gingen we, met de bus van fam. Veldman voorop, de reis aan richting Duitsland. Na ongeveer 2,5 uur hebben we een stop gehouden. Onder het genot van een kopje koffie hebben we ongeveer 20 minuten gerust. Zo ging de reis verder en kwamen we steeds dichter bij Tsjechië. Hier een korte stop voor de vignetten en de reis ging weer verder. Vlak na Praag een beetje file gehad waardoor we op eigen gelegenheid verder moesten. Rond half 6 was iedereen op de camping vlak bij Brno. In de rivier is geprobeerd om te zwemmen maar dat was behoorlijk koud. 'S avonds hebben we in het dorpje gegeten en zijn de eerste ervaringen uitgewisseld. De volgende dag zijn we verder gereden naar Roemenië. Met wat file en een aantal keer stoppen, zijn we rond half 7 (plaatselijke tijd) veilig en wel aan gekomen in Roemenië. Na een hartelijk ontvangst zijn we gaan eten. Om een uur of 11.00 lag iedereen in zijn bed voor een goede nachtrust.

Groetjes uit Roemenië!

 

 

Maandag 25 juli

Vandaag de startdag van de projecten. De bouwers hebben een gleuf gegraven voor de riolering van de toiletten. Ze zijn flink opgeschoten, alles is naar volle tevredenheid verlopen vandaag. 
 
Bij het ochtendprogramma van de kinderbijbelweek waren rond de 100 kinderen aanwezig. Een mooie opkomst. Vanmiddag hebben we 6-kamp georganiseerd voor de kinderen. Als afsluiting van de dag hebben Hillian en Lennard een dramastukje opgevoerd. Zeer tot vermaak van de kinderen, maar natuurlijk wel met een boodschap. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op dit moment zijn de jongelui aan het voetballen met de plaatselijke jeugd
Een gezegende eerste projectdag! We hebben een leuk team, de sfeer is  geweldig en de samenwerking top.
 
 

Warme en zonnige groetjes van ons allemaal!
 
 
 
 
 Dinsdag 26 juli
 
Het toneelstukje in onderstaand filmpje is nog van maandag.

Vandaag hebben de bouwers in de gleuven buizen gelegd voor de riolering van het nieuwe huis die er staat. Daarna hebben we de gleuven dichtgegooid met de aarde wat we eruit gehaald hadden. De gleuf was ongeveer 30 meter lang 40 cm breed en 60 cm diep. De kinderen hebben vandaag zonnetjes gemaakt van een bord met gaten en touw en stickers. Op de achterkant mochten ze schilderen wat ze wilden. We hebben ook met de kinderen stoelendans en kat en muis spel gedaan. Daar genoten de kinderen heel erg van. 
 
Roelof
 
 

 

 

Woensdag 27 juli 

 Kinderbijbelweek

Het thema van vandaag was “vasthoudendheid”. Voor het bijbelgedeelte is het verhaal over David en Saul verteld. In de kerk zijn hierbij liedjes gezongen en is er geknutseld. Ook de stoere zigeunerjongens waren met alle geduld aan het knutselen. Dit was erg mooi om te zien.

 

 

Bouwploeg

Vandaag zijn we begonnen met het aanleggen van een tegelpad in de tuin van de dominee. Er moest wat grond vlak gemaakt worden om de tegels erin te leggen. Dit hebben we samen met een man uit de gemeente gedaan. Ondertussen was een ander gedeelte van de groep bij het kerkhof het hek aan het verven.

 

 

Vaida

In de middag zijn we naar Vaida gegaan en hebben we een bezoek gebracht aan de dominee van Vaida. We hebben een rondleiding gekregen in de kerk en in de gaarkeuken. Deze gaarkeuken steunen we met het transport. De opbrengst hiervan is voor de gaarkeuken. ‘s Avonds hebben we samen met de dominee en zijn vrouw en dochter gegeten. Het was heel fijn er te zijn en hen te ontmoeten.

 

Tijdens de avondsluiting hebben we een stuk uit Jozua gelezen over de inname van Jericho. De centrale vraag was: wat als jouw zekerheden net als de muur van Jericho omvallen, denk hier eens over na. Hier is voor gebeden.

Eduard en Wilfred 

 

 

 Donderdag 28 juli

Vandaag hebben we met de kinderbijbelweek stilgestaan bij het thema ‘’Wees het gereedschap van God’’. Hier hebben we invulling aan gegeven door Johannes 6 vers 4 – 13 te behandelen. De hoofdvraag was ‘’hoe sterk sta je tegen de tij/het getij’’. Na de Bijbelstudie hebben we met de kinderen een vis gemaakt.

’S Middags hebben we een wateractiviteit georganiseerd voor de kinderen. Er waren verschillende spellen met waterballonnen, buikschuifbanen enzovoort. Helaas konden we gezien de weersomstandigheden de activiteiten niet door laten gaan. Uiteraard konden de wateractiviteiten voor onszelf wel doorgaanJ

 

Wat betreft de bouwactiviteiten hebben we de hekken rondom de begraafplaats een verfbeurt gegeven. 

 

 

 

Vrijdag 29 juli

De kinderbijbelweek ging deze dag over de visvangst in het meer van Tiberias. Als activiteit was er een speurtocht. Hierbij werden ze in groepjes verdeeld en moesten ze sleutels zoeken in het dorp. Op deze sleutels stond een vraag en daarbij moesten ze het juiste antwoord geven. Deze vragen waren van de gehele week waar ze het in de kerk over hebben gehad. Aan het eind van de middag hadden we de weekafsluiting in de kerk. Hierbij waren de kinderen en de ouders aanwezig. Daar werd de hele week samengevat met wat de kinderen hadden gedaan. Dit in de vorm van liedjes, knutselwerkjes en bijbelteksten. Er zijn  van weerskanten bedankjes uitgedeeld. De opkomst viel wat tegen deze dag als afscheid van ons.

De bouwploeg heeft het hekwerk voor zover het kon, afgemaakt bij het mortuarium. Bij de dominee in de tuin is er grond verlegd en is er een pad aangelegd. Rolinke en Roelof hebben ondertussen afscheidscadeautjes klaargemaakt- in de vorm van een slinger met daarop een bijbeltekst en een impressie van ons allen- die wij hebben gegeven in de kerk.

’s Middags zijn we begonnen met tas inpakken voor de volgende dag om naar Oekraïne te vertrekken. ’s Avonds waren we uitgenodigd om te eten bij de voorzitter van de kerk. Dit hebben we op een Hollandse manier afgesloten met meezingliedjes.

Groeten van het SPO-team!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2012 by ProjectOekraine.nl   Terms Of Use  Privacy Statement