Search  English (United States) Nederlands (Nederland)
Saturday, February 29, 2020 ..:: Projecten  » Alle projecten » Projecten 2017 » Dagverslagen Roemenië ::.. Register  Login
 Enter Title Minimize

11-08-2017
Vrijdagochtend zijn we met zijn vieren rond kwart voor 6 vertrokken vanuit Kantens. Na een lange dag zijn we rond 22 uur in Gödöllö aangekomen voor een lekkere pizza en welverdiende nachtrust.

12-08-2017
Na een goede nacht en een lekker ontbijt zijn we rond half 10 vertrokken richting Pír. Na een korte reis van ongeveer 3 uur zijn we rond 13 uur Nederlandse tijd aangekomen bij de dominee en zijn gezin, waar het eten al op ons stond te wachten. Het temperatuurverschil is erg wennen; van veel regen onderweg naar ruim 35 graden Celsius. Fijn om hier weer te zijn en iedereen weer te spreken. De dominee en zijn vrouw zijn blij ons weer te kunnen ontvangen.
Elke ochtend staat er een heerlijk uitgebreid ontbijt klaar bij de dominee, naast wie wij verblijven. De lunch en het diner worden deze week verzorgd bij verschillende gezinnen in het dorp. Hier hebben we zaterdagavond al van kunnen genieten. De mensen zijn erg gastvrij en er komt ons zeker niets tekort. Wij kijken uit naar een gezegende week.

13-08-2017
Zondagochtend hebben wij na een lekker ontbijt de kerk kunnen bezoeken. We zijn welkom geheten door de dominee namens het dorp. De rest van de dag hebben we de tijd gehad om te wennen en mensen te ontmoeten.

14-08-2017
Vandaag de start van de kinderbijbelweek. Het is afwachten hoeveel kinderen er komen omdat de kinderen uit de naastgelegen dorpen niet opgehaald kunnen worden. De opkomst op de eerste dag van de bijbelweek is altijd wat lager dan de rest van de week. Vandaag mogen we 20 kinderen verwelkomen. De dominee en zijn vrouw beginnen met het vertellen en uitbeelden van Romeinen 10:17. Daarna maken de kinderen een heteluchtballon van papier.
’s Middags rond 17 uur start het middagprogramma waarin wij activiteiten met de kinderen doen. We spelen verschillenden spelletjes en we hebben veel lol met de kinderen.
Door de oudere kinderen, die ook helpen bij de bijbelweek, zijn we uitgenodigd om samen een wandeling te maken ’s avonds. Het was erg gezellig samen en we hebben elkaar weer beter leren kennen.

15-08-2017 
Vandaag zijn we weer verder gegaan met de kinderbijbelweek deze week staat de reformatie centraal. Volgens de 5 Sola’s behandelen we dit deze week. Vandaag was Sola Fida aan de beurt. De tekst is Mattheus 8:10. ’s Middags hebben we weer sport en spel gedaan. Met water heb je veel lol. Er kwamen rond de 30 kinderen.

16-08-17 
Vandaag ging de bijbelweek over Sola Gratia. De tekts van vandaag is Efeze 4:32. ’s Middags zijn we naar Vaida geweest. Mooi om de dominee en zijn vrouw daar te ontmoeten. We hebben als avondeten heerlijke pannenkoeken gehad.

 

 

 Print   
Copyright 2012 by ProjectOekraine.nl   Terms Of Use  Privacy Statement