Search  English (United States) Nederlands (Nederland)
Tuesday, March 31, 2020 ..:: Projecten  » Voorbereidingen » Bezoek mei 2014 ::.. Register  Login

 

 

Voorbereidingen van de projecten in 2014

 

Zaterdag 3 mei 2014

 ’S avonds om een uur of 6 kwamen we aan in Pir, Roemenïe. Dominee Sándor Szabo en zijn vrouw Ildikó met hun 2 kinderen, Timea en Sarah, wachtten ons al op. De tafel was gedekt, we hebben lekker gegeten en bijgepraat.


Zondag 4 mei 2014

Vandaag is het Moederdag. In Roemenië is dit een christelijk feest. De kinderen zeggen in de kerk een gedichtje op en geven hun moeders een bloem.
Na die tijd gaan ze samen taart eten.
’s Ochtends zijn wij eerst in Érkörös naar de kerk geweest. Hier moest Sándor preken.
We hebben de kinderen van dit dorp uitgenodigd voor de kinderbijbelweek in de zomervakantie.

Vervolgens zijn wij in Pir naar de kerkdienst geweest. Ook hier hebben wij de kinderen uitgenodigd voor de kinderbijbelweek. Hier zijn heel wat meer kinderen. In Érkörös waren het er ongeveer 10 en in Pir 130.

 ’s Middags zijn we naar Vaida gegaan. Vaida is het dorp waar een gedeelte van het transport heen gaat.
Het geld dat verdiend wordt met de verkoop van de spullen, word gebruikt om het gebouw waar o.a. de gaarkeuken een plek in krijgt te renoveren.


Als alles af is voldoet de keuken aan de EU-normen. Dan kan het aantal mensen dat gebruikt maakt van de keuken uitgebreid worden. Nu wordt er voor 35 mensen, alleen uit Vaida, gekookt, dan kan er ook voor mensen uit de omliggende dorpen gekookt worden. Er wordt dan nog een kok in dienst genomen en ook een chauffeur.

Het plan is om komende zomer de toiletten te realiseren en de keuken te plaatsen. Erg blij was men ook met het asfalt in het dorp. Een stuk comfortabeler om over te rijden.


Manden

4 zigeunerfamilies zijn de afgelopen winter bezig geweest om 250 manden voor ons te maken.  Een bestelling van een bedrijf in Uithuizermeeden. Ze waren hier erg blij mee, voor hen een behoorlijk inkomen deze winter! De manden staan klaar om mee naar Nederland te gaan met het transport. We verkopen ze met winst en kunnen hier een gedeelte van het transport van betalen.

 

Maandag 5  mei

Vandaag hebben we het programma voor de Kinderbijbelweek doorgesproken. Vanmiddag hadden we vrije tijd en zijn we naar een meertje geweest. Een mooie plek voor een pick-nick!

 

 

 

 

Copyright 2012 by ProjectOekraine.nl   Terms Of Use  Privacy Statement